nec ullamcorper dapibus leo.

Παραδοσιακές γεύσεις από τον τόπο μας

Γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με μεράκι

photo_2021-01-24_01-51-27 (1)

nec ullamcorper dapibus leo.

Γλυκό του κουταλιου πορτοκάλι

Το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, φτιάχνεται με μεράκι και τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο από ξεδιαλεγμένα φρούτα της Πελοποννήσου. Ανοίγοντας το βάζο και δοκιμάζοντάς το, θα διαπιστώσετε ότι έχει το γνώριμο σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια, σχήμα σαν ρολό και το μεθυστικό άρωμα του φρεσκοκομμένου πορτοκαλιού με μια νότα γλυκύτητας. Μπορείτε να το απολαύσετε παρέα με το καφεδάκι σας ή να απογειώσει τη γεύση από το χαλβά ή το κέικ σας προσθέτοντας μικρά κομματάκια μέσα σε αυτό.

Η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών από ότι η σάρκα. Θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την διατροφή σας καταναλώνοντάς τη.

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C., περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.

Γλυκό του κουταλιού μήλο

Το γλυκό του κουταλιού μήλο φτιάχνεται με μεράκι, από φρούτα που παράγονται σε ημιορεινή περιοχή στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της Όσσας και φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητά τους. Παρασκευάζετε με τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο σε σφαιρικό σχήμα. Ανοίγοντας το βάζο και δοκιμάζοντάς το σας κατακλύζει το φρουτώδες άρωμα του μήλου ταξιδεύοντας σας σε χαλαρά φθινοπωρινά απογεύματα. Μπορείτε να το απολαύσετε κλασικά παρέα με το ελληνικό καφεδάκι σας ή σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή σε γλυκόξινες σάλτσες ή dressing στις σαλάτες σας.

Tο μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα. Επίσης είναι καλή πηγή ινών, ειδικά αν καταναλωθεί με τη φλούδα. Περιέχει μόνο ίχνη από νάτριο και λίπη. Πέρα από τις βιταμίνες C και A περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Το γλυκό του κουταλιού καρότο, φτιάχνεται με μεράκι και τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο. Τα καρότα μας ταξιδεύουν από την Βοιωτία μέχρι τη Λάρισα, για να μπουν στο βαζάκι μας  αφού περάσουν από το μαντολίνο και γίνουν μικρά μπαστουνάκια για να σας εκπλήξουν ευχάριστα για το πως μπορούν να γίνουν ένα τόσο γευστικό γλυκό αν και ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών. Σαν γλυκό συνοδεύει τέλεια το καφεδάκι σας, γίνετε ένα γευστικό και υγιεινό επιδόρπιο μαζί με γιαούρτι αλλά δίνει και μια νότα διαφορετικότητας στο κέικ σας.

Το καρότο είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και νιασίνη.